Samenwerking en vertrouwen

Samenwerking wordt nog wel eens gezien als een competentie, maar blijkt veel meer afhankelijk van hoe we een aantal randvoorwaarden invullen. Als er bijvoorbeeld geen helder gezamenlijk doel is, is er ook niets om op samen te werken (de definitie van samenwerken is dat twee of meer mensen zich inspannen voor de realisatie van een gezamenlijk doel).

Onze instrumenten brengen de randvoorwaarden voor samenwerking in beeld.

Teamflow
De term Teamflow heeft hier betrekking op een optimale samenwerking waarin alle teamleden tot hun recht komen en synergie ontstaat. Is de teamflow hoog, dan presteert het team optimaal en ervaren teamleden diepe voldoening uit het teamwerk.
Meer over deze scan >

Teamfocus
Samenwerken is niet alleen afhankelijk van samen kunnen werken (hier richt Teamflow zich primair op), maar vooral ook samen willen werken. De Teamfocus scan brengt de randvoorwaarden in beeld die bepalend zijn voor samen willen werken. Een voorbeeld van zo’n randvoorwaarde is het gevoel dat zaken eerlijk verlopen binnen het team.
(gepland K1, 2019)

Betrokkenheid: in welke mate zijn medewerkers betrokken bij de organisatie en willen ze ook echt dat stapje extra zetten. De OCB (organizational citizen behavior) scan geeft inzicht in de betrokkenheid van medewerkers en de factoren die daar invloed op hebben. Meer over deze scan >

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Google+
https://humetrics.nl/instrumenten/samenwerking-en-vertrouwen">
Twitter
LinkedIn