Darwin voor coaches

Leestijd: 1 minuut

Dit essay is geschreven voor het tijdschrift voor Begeleidingskunde.

Evolutionaire psychologie is een benadering van de psychologie die ervan uitgaat dat het brein, net als alle andere organen, het product is van evolutie door natuurlijke selectie. Gedrag kan volgens evolutionair psychogen daarom alleen begrepen worden in de context van de biologische evolutie van de mens.
Deze benadering biedt een unieke kijk op de problematiek waar coaches en begeleiders mee te maken krijgen in organisaties. Daarbij kunnen vanuit dit perspectief ook specifeke aanbevelingen worden gedaan voor coaching en begeleiding. In dit artikel wordt eerst een korte beschrijving gegeven van de evolutionaire psychologie en hoe deze helpt gedrag van mensen in organisaties te begrijpen. Vervolgens wordt beschreven hoe het fenomeen van evolutionaire ‘mismatch’ een dieper inzicht geeft in aanpassingsproblematiek in moderne organisaties. Lees volledig essay >>

Please follow and like us:
20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Google+
https://humetrics.nl/2018/11/02/darwin-voor-coaches">
Twitter
LinkedIn